يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛
طبيعي است که دکتر روحاني براي تحقق شعارهاي خود نياز به کارشناسان، نخبگان و برنامه ريزاني دارد تا انتظار به حق مردم ايران را برآورده کند.
به نظر مي رسد با توجه به شعار اعتدال گرايي روحاني و روحياتي که از وي در اذهان وجود وجود دارد، او مي تواند دولتي فراجناحي و متشکل از همه طيف هاي فکري رايج در کشور را تشکيل دهد.
شايد براي تحقق چنين دولتي کسي جز نامزدهاي رقيب روحاني در ماراتن رقابت براي کسب کرسي رياست جمهوري شايسته تر و محتمل تر نباشد.
روحاني در بيانه بعد از پيروزي خود کدهايي را به استفاده نامزدهاي رقيب در دولت خود داد.
وي گفت: "دست همه اعتدالگرايان، اصلاحطلبان و اصولگرايان را به گرمي ميفشارم و از همه کساني که اين بنده کوچک را شايسته اعتماد خود دانستند درخواست کمک و همکاري در ادامه راه دارم و از ديگر نامزدهاي محترم که با حضور و رقابت خويش به خلق حماسه سياسي و شفافيت ديدگاهها کمک کردند تشکر ميکنم و مساعدت آنها را در راه خدمت به ملت انتظار دارم".
حال سوال اينجاست که اين تئوريسين هاي بزرگ با ايده هايي که شيرين وجالب است و هر کدام اگر اجرايي شود ايران آباد وسرسبز مي شود کجاي دولت يازدهم قرار مي گيرند؟ به نظر مي رسد هر 8 نفر کانديداي رياست جمهوري نخبه هايي هستند که هر کدام کتابي ناخوانده براي رياست کشورند.
به جز دکتر محمد رضا عارف که با کناره گيري از انتخابات به تعبيري پاس گل را به روحاني داد امروز و با درخواست هاي حاميان روحاني بيشترين شانس را براي نشستن در کنار صندلي رياست جمهوري و در جايگاه معاون اولي خواهد داشت، شيرازه به بررسي وضعيت احتمالي نامزدهاي رقيب روحاني در دولت آينده مي پردازد.
دکتر محسن رضايي مدت هاي مديدي است که مي گويد کليد حل مشکلات اقتصادي در دست اوست. کتاب برايش نوشته و تحليل مي کند. دانشگاه رفته و درسش را خوانده مي خواهد و به قول خودش مي تواند پنج ميليون شغل خانگي به وجود آورد. خلاصه مي تواند با يک تير چند نشان بزند.
اکنون با توجه به اين که رضايي و روحاني هر دو در زمان جنگ تحميلي و مجمع تشخيص مصلحت نظام همکاري نزديکي داشته اند احتمال مي رود با خوش بيني در کابينه خود و يا در سطح مشاوران خود از رضايي استفاده مي کند.
دکتر محمدباقر قاليباف که معتقد است که بافت هاي فرسوده مشکل اشتغال و مسکن را حل و شش ماه قيمتها و ارز را تثبيت مي کند، نيز مي تواند گزينه خوبي در تيم اقتصادي دولت تدبير و اميد روحاني باشد. اما با توجه به اين که در مناظره ها اصطکاک هايي بين روحاني و قاليباف بوجود آمد و حتي کار به تقابل هم کشيد انتظار نمي رود که قاليباف در کابينه دکتر روحاني جايي داشته باشد و به احتمال زياد به دليل اين که طرفداران وي در شوراي شهر تهران راي آوردند در شهرداري ابقا خواهد شد.
دکتر سعيد جليلي که مرتب شعار مقاومت و ايستادگي سر مي دهد و کارنامه خوبي در دفاع از منافع نظام در موضوع هسته اي داشته است و هم بر شرايط فعلي پرونده هسته اي احاطه کامل داشته و از طرفي علاوه بر دبيري شوراي عالي امنيت ملي، نماينده رهبر انقلاب در اين شوراست، مي تواند گزينه مناسبي براي ادامه فعاليت در پست فعلي يا منصبي مشابه باشد. اما با اين که وي چقدر شانس ماندن در مسند را در دولت آينده دارد بستگي به ديدگاه روحاني درباره نحوه مديريت در بحث هسته اي دارد.
دکتر علي اکبر ولايتي که سابقه 16 ساله در امور ديپلماتيک دارد و از قرابت گفتماني نزديکي هم با روحاني برخوردار است، مي تواند گزينه مناسبي براي حضور در کابينه دکتر روحاني براي تصدي پست هايي همچون وزارت خارجه، دبير شوراي عالي امنيت ملي يا نماينده ايران در سازمان ملل باشد.
همراهي ولايتي در مناظره ها با روحاني و بحث کنار نرفتن وي درموضوع ائتلاف به نفع سايرين و منتج شدن به شکست اصولگرايان، سهمي در پيروزي روحاني داشت هر چند که اندک باشد.
به همين سبب ولايتي نسبت با سايرين از شانس بالايي براي حضور در کابينه روحاني برخوردار است و خود ولايتي هم نشان داده که چندان بي ميل هم نيست.
شاهد مدعا اينکه وي در پاسخ به سوال خبرگزاري تسنيم مبني بر اينکه از شما به عنوان گزينه وزارت امور خارجه و يا دبيري شواراي عالي امنيت ملي دولت يازدهم نام ميبرند، اظهار داشت: نميدانم و بنده هم اين موضوع را مانند شما در خبرها ديدم و هنوز صحبتي با بنده نشده است.
سرانجام، مهندس محمد غرضي که سرشار از تجربه هاي سه دولت است و قبل و بعد انقلاب را تجربه کرده نيز مي تواند گزينه مناسبي براي امر مشاوره در اموري مثل نفت و ارتباطات باشد، اما شايد کم اقبال ترين فرد براي حضور در کابينه دکتر روحاني باشد.
اما بايد منظر بود و ديد که آيا حسن روحاني از 5 نخبه ديگر در دولتش استفاده مي کند با نه که در صورت بکار گيري انها و اجرايي شدن طرح ها و ايده هايشان ايران گلستان خواهد شد.
حسين برجي